Ryż ze świeżymi ziołami na wiosennie

18 lipca 2011,
dodał: plumka6
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 20 dag ryżu
  • 1/4 kostki masła
  • 1 i 1/2 kostki rosołowej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 por
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany

Na roztopione na patelni masło  wrzucamy posiekany por- podsmażamy chwileczkę a  następnie dodajemy ryż- znów chwilę podsmażamy aż ryż zacznie strzelać.
Zalewamy ryż wodą- troszkę ponad jego powierzchnię- wrzucamy kostki rosołowe.
Gdy woda odparuje- uzupełniamy ją.
Pod koniec gotowania- gdy ryż jest już miękki , a woda odparowała całkowicie dodajemy posiekany szczypiorek i pietruszkę- przyprawiamy i dokładnie mieszamy.

file1311023885



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...