Ryż na zielono

26 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ryż na zielono


Dodatek do drugich dań lub samodzielne danie wegetariańskie .

Czas : 30 minut

Składniki :20 dag ryżu
2 łyżki oliwy słonecznikowej
2 łyżki masła
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 puszka groszku konserwowego
3 łyżki usiekanego koperku
3 szklanki wody

W rondlu rozgrzać masło i oliwę . Wsypać ryż i smażyć przez 5 minut mieszając . Zalać wodą . Wsypać koperek. Dodać kostkę bulionową i groszek . Dusić aż ryż wchłonie całą wodę . Podawać jako dodatek do drugiego dania lub z sosami jako danie wegetariańskie ( w takim przypadku można użyć do gotowania kostkę warzywna zamiast drobiowej ).

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...