Ryż na zielono

26 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ryż na zielono


Dodatek do drugich dań lub samodzielne danie wegetariańskie .

Czas : 30 minut

Składniki :20 dag ryżu
2 łyżki oliwy słonecznikowej
2 łyżki masła
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 puszka groszku konserwowego
3 łyżki usiekanego koperku
3 szklanki wody

W rondlu rozgrzać masło i oliwę . Wsypać ryż i smażyć przez 5 minut mieszając . Zalać wodą . Wsypać koperek. Dodać kostkę bulionową i groszek . Dusić aż ryż wchłonie całą wodę . Podawać jako dodatek do drugiego dania lub z sosami jako danie wegetariańskie ( w takim przypadku można użyć do gotowania kostkę warzywna zamiast drobiowej ).

 

nadesłane: Babciagramolka