Ryż na zielono

26 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ryż na zielono


Dodatek do drugich dań lub samodzielne danie wegetariańskie .

Czas : 30 minut

Składniki :20 dag ryżu
2 łyżki oliwy słonecznikowej
2 łyżki masła
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 puszka groszku konserwowego
3 łyżki usiekanego koperku
3 szklanki wody

W rondlu rozgrzać masło i oliwę . Wsypać ryż i smażyć przez 5 minut mieszając . Zalać wodą . Wsypać koperek. Dodać kostkę bulionową i groszek . Dusić aż ryż wchłonie całą wodę . Podawać jako dodatek do drugiego dania lub z sosami jako danie wegetariańskie ( w takim przypadku można użyć do gotowania kostkę warzywna zamiast drobiowej ).

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...