Ryż na szybko

25 maja 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 filiżanka ryżu błyskawicznego (brązowy pomimo, że zdrowszy gotuje się znaaacznie dłużej)

3 filiżanki wody

1 łyżka suszonej natki pietruszki

2 łyżki posiekanej dymki

Do garnka włóż ryż i pietruszkę, zalej wodą i zagotuj. Gdy zacznie wrzeć posol i gotuj do miękkości (ok. 20 minut). Następnie zdejmij z ognia, przełóż na talerz i posup posiekaną dymką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...