Ryż na ostro

18 lipca 2011, dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

1 szklankę ryżu gotuję na sypko. Sparzam pomidor, obieram ze skórki i siekam z papryczką (3-4 strąki marynowanej łagodnej papryczki chili). 3 dymki myję, kroję w plasterki i smażę na maśle. W salaterce ubijam 6 jajek, dodaję 1/4 szklanki mleka, sól oraz paprykę w proszku. Zawartość salaterki mieszam z ryżem, pomidorem, cebulą, papryczką chili i wkładam do rondla. Rondel przykrywam i duszę potrawę na 1 łyżce masła na wolnym ogniu 12- 15 minut, aż na powierzchni utworzy się cieniutka skorupka. Następnie posypuję 10 dag startego sera cheddar, zdejmuję z ognia, przykrywam i pozostawiam na 10 minut. Podaję z sokiem pomidorowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.