Ryż na ostro

18 lipca 2011,
dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

1 szklankę ryżu gotuję na sypko. Sparzam pomidor, obieram ze skórki i siekam z papryczką (3-4 strąki marynowanej łagodnej papryczki chili). 3 dymki myję, kroję w plasterki i smażę na maśle. W salaterce ubijam 6 jajek, dodaję 1/4 szklanki mleka, sól oraz paprykę w proszku. Zawartość salaterki mieszam z ryżem, pomidorem, cebulą, papryczką chili i wkładam do rondla. Rondel przykrywam i duszę potrawę na 1 łyżce masła na wolnym ogniu 12- 15 minut, aż na powierzchni utworzy się cieniutka skorupka. Następnie posypuję 10 dag startego sera cheddar, zdejmuję z ognia, przykrywam i pozostawiam na 10 minut. Podaję z sokiem pomidorowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....