Ryż na ostro

18 lipca 2011, dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

1 szklankę ryżu gotuję na sypko. Sparzam pomidor, obieram ze skórki i siekam z papryczką (3-4 strąki marynowanej łagodnej papryczki chili). 3 dymki myję, kroję w plasterki i smażę na maśle. W salaterce ubijam 6 jajek, dodaję 1/4 szklanki mleka, sól oraz paprykę w proszku. Zawartość salaterki mieszam z ryżem, pomidorem, cebulą, papryczką chili i wkładam do rondla. Rondel przykrywam i duszę potrawę na 1 łyżce masła na wolnym ogniu 12- 15 minut, aż na powierzchni utworzy się cieniutka skorupka. Następnie posypuję 10 dag startego sera cheddar, zdejmuję z ognia, przykrywam i pozostawiam na 10 minut. Podaję z sokiem pomidorowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...