Rybno-pieczarkowe kotlety

4 lutego 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię ryby pod każda postacią .To taka moja wersja ogólnie znanych kotletów rybnych.

Czas : 1 godzina

Składniki :

1 średniej wielkości filet z pangi ( lub innej białej ryby )

15 dag surowego boczku

1 cebula

10 dag pieczarek

bułka tarta

sól

pieprz mielony

1 jajko

olej

1 łyżka masła

Zmiksować boczek i filety w malakserze robota kuchennego ( lub zmielić maszynką do mięsa – ryba musi być po rozmrożeniu odciśnięta z wody ). Cebulę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na2 łyżkach oleju na rumiano . Przestudzone dodać do masy rybnej . Wymieszać masę z ryby i boczku, jajko, pieczarki . Dosypać trochę bułki tartej ( ok. 4 łyżek ) tak by dało się formować kotlety . Doprawić solą i pieprzem .

Uformować kotlety, panierować w bułce tartej – lekko spłaszczyć .

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na gorącym kotlety na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotlety . W ostatnim momencie smażenia dodać masło.

file1265318591



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...