Rybno-pieczarkowe kotlety

4 lutego 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię ryby pod każda postacią .To taka moja wersja ogólnie znanych kotletów rybnych.

Czas : 1 godzina

Składniki :

1 średniej wielkości filet z pangi ( lub innej białej ryby )

15 dag surowego boczku

1 cebula

10 dag pieczarek

bułka tarta

sól

pieprz mielony

1 jajko

olej

1 łyżka masła

Zmiksować boczek i filety w malakserze robota kuchennego ( lub zmielić maszynką do mięsa – ryba musi być po rozmrożeniu odciśnięta z wody ). Cebulę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na2 łyżkach oleju na rumiano . Przestudzone dodać do masy rybnej . Wymieszać masę z ryby i boczku, jajko, pieczarki . Dosypać trochę bułki tartej ( ok. 4 łyżek ) tak by dało się formować kotlety . Doprawić solą i pieprzem .

Uformować kotlety, panierować w bułce tartej – lekko spłaszczyć .

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na gorącym kotlety na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotlety . W ostatnim momencie smażenia dodać masło.

file1265318591



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...