Rybna ogórkowa

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Rybna ogórkowa


Czas :1 godzina

Składniki :

2 marchewki
1 pietruszka
1/8 selera
¼ pora ( biała część )
½ czerwonej papryki
3 kiszone ogórki ( duże )
3 średniej wielkości ziemniaki
30 dag filetów ( bez skóry ) białej ryby ( ja użyłam Pangi )
1 łyżka masła
1 litr wody
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
1 kostka bulionu rybnego Knorra ( zamiennie może być warzywny jeśli nie ma rybnego )
pieprz mielony
maggi w płynie ( lub przyprawa do zup w płynie )
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Obrać warzywa i ziemniaki . Pokroić por w cienkie talarki, ½ marchewki w plasterki , ziemniaki w słupki ( jak na frytki ). Resztę warzyw zostawić w całości. Włożyć do garnka i zalać wodą .Dodać kostkę bulionową , ziele angielskie i liście laurowe .Gotować 30 minut .Ogórki pokroić w cienkie słupki. Podsmażyć na maśle i dodać do zupy . Gotować 15 minut . Wyjąć warzywa które są w dużych kawałkach ( można je użyć do sałatki ). Filety rybne przekroić na kawałki ( tak by było 6-8 kawałków. Zmniejszyć gaz pod zupą i włożyć rybę . Doprowadzić do zagotowania , zmniejszyć gaz i trzymać na małym gazie 15 minut ( zupa ma tylko delikatnie ,, pyrkać „ ). Doprawić do smaku mielonym pieprzem i maggi w płynie .Rozlać na talerze wkładając na każdy porcje ryby .Posypać natką pietruszki .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz