Ryba z warzywami i ziemniaczane rozetki

10 lutego 2014, dodał: gabi99
Artykuł zewnętrzny

Składniki

4 sztuki tilapi
2 marchewki
1 cebula
1 pietruszka
1/2 pora
mały seler
2 sztuki selera naciowego
 fasolka szparagowa kilka strąków
3 łyżki oleju
przyprawy:sól,pieprz,papryka słodka,
Tilapię kroimy na kawałki, skrapiamy olejem,doprawiamy przyprawami.
Warzywa drobno kroimy.W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem kładziemy połowę warzyw.Nastepnie układamy rybę i przykrywamy drugą połową warzyw.
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 35 minut.

Ziemniaczane rozetki składniki

750 gram ziemniaków
1 jajko
sól,pieprz,rozmaryn
łyżeczka masła
Ziemniaki obrać,ugotować. Przepuścić przez praskę. Dodać jajko, sól, pieprz, rozmaryn i masło.
Wymieszać na gładką masę. Worek cukierniczy z założoną końcówką gwiazdką napełnić masą ziemniaczaną. Wyciskać rozetki na posmarowaną blachę tłuszczem.Piec na złoty kolor w temperaturze 220 stopni.

1



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...