Ryba z sosem śliwkowym

2 listopada 2012,
dodał: Dorota
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 filety rybne pokrojone w kawałki 12×4 cm

Ciasto do panierowania ryby: 50 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki sezamu, 20 ml wody z lodówki, olej

Sos: 1 łyżka słodkiej papryki, 75 ml octu jabłkowego, 25 g brązowego cukru, 1 posiekana szalotka, 6 posiekanych śliwek węgierek, 75 ml czerwonego wina- najlepiej porto, 1 łyżka galaretki z czerwonych porzeczek, sok i starta skórka z pomarańczy

Ocet, cukier, paprykę, śliwki i cebulę umieścić w garneczku, zagotować, dodać wino, galaretkę, sok i skórkę pmarańczy. Dusić ok. 20-30 minut, aż odparuje. Ciasto: zmieszać mąkę z ziarnami sezamu, dodać tyle wody, by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany, a następnie odstawić na 10 minut. Maczać kawałki ryby w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem i ziarnami sezamu.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.