Ryba w sosie bolognese

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1/2 kg pangi
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    liście selera naciowego
    1 cebula
    30 dag pieczarek
    sos bolognese do spaghetti
    keczup po cygańsku
    sól, pieprz,papryka ostra, cukier
    sok z cytryny
    1 jajko
    bułka tarta


    Rybę usmażyć w panierce, ułożyć na półmisku. Marchew, pietruszkę i selera pokroić w cienkie paseczki i chwilkę poddusić na patelni na której smażyła się ryba, podlewając od czasu do czasu łyżką wodyi doprawić cukrem i sokiem z cytryny. Warzywa nie powinny być słone. Następnie podduszone warzywa wykładamy na rybę i smażymy następne – cebulę, pieczarki i pora też pokrojone w paski. Po odparowaniu wody wlewamy rozpuszony w szklance wody sos bolognese i wszystko chwilę gotujumy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy keczupem cygańskim, sokiem z cytryny, lub wedle uznania innymi przyprawami. Na końcu dodajemy posiekane liście od selera naciowego, mieszamy i wylewamy na rybę i warzywa. Dekorujemy listkami pietruszki i papryką. Podajemy na gorąco lub na zimno.

    file1263590556



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
    Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
    Jak poznałyście i zakochałyscie się…
    Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
    Wzór na spodniach
    Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
    wzdęcia
    Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...