Ryba w pomarańczach

24 maja 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 4 filety rybne, 3 łyżki mąki, 3 łyżki oleju, 2 łyżki margaryny, 2 pomarańcze, sól.

Zamrożone filety natrzeć solą i obtoczyć w mące. Obsmażyć na złotobrązowo. Wycisnąć sok z jednej pomarańczy. Drugą wyszorować, sparzyć i obrać ze skórki. Ostrym nożem usunąć błonki i pokroić. Skórkę pokroić w wąskie paski i podsmażyć na maśle, aż się zeszkli. Margarynę stopić, dodać sok oraz skórkę. Filety ułożyć na półmisku, polać sosem, udekorować pomarańczą.

file1306253902



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...