RYBA w płatkach kukurydzianych

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    ryba panga (lub inna)
    mąka
    jajko
    płatki kukurydziane
    przyprawy:
    wegeta
    pieprz
    ząbek czosnku
    olej do smażenia

      Rybę rozmrozić, pokroić w paseczki, wymieszać z przyprawami i z wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na kilka minut. W tym czasie przygotować 3 miseczki – do jednej wsypać mąkę, w drugiej rozbić jajko a do trzeciej wsypać płatków kukurydzianych. Maczać rybę najpierw w mące, potem w jajku i na koniec dokładnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Można podawać z sosami, np słodko kwaśny czy majonezowo – keczupowy lub chrzanowo – majonezowy.

      file1263590754