Ryba w ostrym sosie pomidorowym
Artykuł zewnętrzny
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 50 minut
składniki:
4 filety z mintaja
1 puszka pomidorów b/z skóry
1 cebula
1 papryka
½ selera naciowego
sok z limonki
olej
cukier
świeża kolendra
Przyprawy KAMIS:
Papryka słodka
Chili
Kminek
Sól
Cebulę pokrój w kostkę, seler w plasterki, wszystko podsmaż na patelni, dodaj pomidory, przyprawy, sól, cukier i duś 25 minut. Rybę skrop sokiem z limonki, zwiń w rulon, zepnij wykałaczką, obsmaż na patelni, ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj uduszone warzywa i piecz 10 minut 1 temp. 170 st.
Podawaj z nachos lub plackami kukurydzianymi. Smacznego!
www.kamis.pl