Ryba po żydowsku

3 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

12 ryba po zydowska

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut

600 g dzwonków z karpia
½ pęczka włoszczyzny
1 cebula.
75 g rodzynek
2-3 łyżki soku z cytryny
50 g masła

Przyprawy KAMIS:
Ziele angielskie
Liść laurowy
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Cebulę pokroić w piórka, włoszczyznę w słupki. Warzywa włożyć do brytfanny, podlać wodą, dodać przyprawy, masło i dusić aż będą miękkie. Następnie do warzyw włożyć sprawioną rybę, przykryć ją warzywami, dodać rodzynki, sok z cytryny. Dusić na małym ogniu ok. 12 min. Podawać na półmisku z warzywami i sosem z duszenia



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...