Ryba imbirowa

30 czerwca 2011,
dodał: anexa
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg ryby mrożonej

2 jajka, mleko, mąka, sól, imbir, olej

Rybę lekko rozmrozić np. w mikrofali, pokroić w kawałki wielkości kęsów. Przygotować ciasto jak na naleśniki- 2 jajka, trochę mleka, 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru. ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż na naleśniki aby „nie zjeżdżało z ryby”. Kawałki ryby kolejno wkładać do ciasta i kłaść na gorącą patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać rybkę  na gorąco bądź zimną np z chrzanem z tartym jabłkiem i cytryną.

file1309469435



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....