Ryba imbirowa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ryba imbirowa

30 czerwca 2011, dodał: anexa
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg ryby mrożonej

2 jajka, mleko, mąka, sól, imbir, olej

Rybę lekko rozmrozić np. w mikrofali, pokroić w kawałki wielkości kęsów. Przygotować ciasto jak na naleśniki- 2 jajka, trochę mleka, 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru. ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż na naleśniki aby „nie zjeżdżało z ryby”. Kawałki ryby kolejno wkładać do ciasta i kłaść na gorącą patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać rybkę  na gorąco bądź zimną np z chrzanem z tartym jabłkiem i cytryną.

file1309469435



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...