Ryba imbirowa

30 czerwca 2011, dodał: anexa
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg ryby mrożonej

2 jajka, mleko, mąka, sól, imbir, olej

Rybę lekko rozmrozić np. w mikrofali, pokroić w kawałki wielkości kęsów. Przygotować ciasto jak na naleśniki- 2 jajka, trochę mleka, 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru. ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż na naleśniki aby „nie zjeżdżało z ryby”. Kawałki ryby kolejno wkładać do ciasta i kłaść na gorącą patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać rybkę  na gorąco bądź zimną np z chrzanem z tartym jabłkiem i cytryną.

file1309469435



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...