Ryba imbirowa

30 czerwca 2011, dodał: anexa
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg ryby mrożonej

2 jajka, mleko, mąka, sól, imbir, olej

Rybę lekko rozmrozić np. w mikrofali, pokroić w kawałki wielkości kęsów. Przygotować ciasto jak na naleśniki- 2 jajka, trochę mleka, 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru. ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż na naleśniki aby „nie zjeżdżało z ryby”. Kawałki ryby kolejno wkładać do ciasta i kłaść na gorącą patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać rybkę  na gorąco bądź zimną np z chrzanem z tartym jabłkiem i cytryną.

file1309469435



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.