Ruskie pierogi

4 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 szklanki  mąki
1 jajko
¾ szklanki wody
szczypta soli
1 kostka białego sera
25 dag ugotowanych ziemniaków
2 cebule
2 łyżki oliwy
sól
pieprz mielony

Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki lub maszynką do robienia pierogów. Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Dekoracyjnie można wyciąć ząbki. Polać usmażoną cebulką lub wysmażoną słoniną lub boczkiem.

file1267707266



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...