Rurki z kremem – słodkie małe co nieco

17 marca 2013,
dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
 Ciasto:
 3 szklanki mąki 
 200g margaryny
 2 żółtka
 1 szklanka śmietany

 Krem:
 4 białka
 2 szklanki cukru
 1/2 szklanki wody
 1 łyżka octu              
 szczypta kwasku cytrynowego.

 Ciasto:  Margarynę siekamy z mąką. Żółtka mieszamy ze śmietaną,
 dodajemy szczyptę soli, wlewamy do mąki i siekamy nożem na koniec
 zagniatamy. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
 Ciasto wałkujemy na cienko i kroimy długie paski, zawijamy na metalowe
 rurki. Wierz smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.
 Pieczemy w temp. 200  stopni, przez 15minut
 Upieczone, zimne rurki uzupełniamy kremem. 

 Krem: Wodę z cukrem gotujemy do rozpuszczenia pod przykryciem . Pod
koniec gotowania dodajemy ocet. Białka ubijamy na sztywno,najlepiej w metalowej
 misce. Gorący syrop wlewamy powoli do białek i ubijamy na parze (garnek
z gorącą wodą, woda musi lekko się gotować)na sztywny puszysty krem. Na
 koniec ubijania dodajemy kwasek cytrynowy.

file1363508362



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...