Rurki z kremem

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    Przepis na ciasto:
    50 dag mąki
    25 dag masła
    0,25 l śmietany
    cukier waniliowy
    krem:
    śmietanka śnieżka
    1 galaretka cytrynowa

      Ciasto półfrancuskie:

      Mąkę przesiać, dodać schłodzone masło, posiekać na stolnicy. Dodawać stopniowo śmietanę, ciasto zagnieść, dokładnie wyrobić. Po dokładnym wyrobieniu ciasta włożyć na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować, pokroić w paski 2, 3 cm. Paski nawinąć na rurki, posmarować jajkiem z jednej strony, posypać cukrem i piec na złoty kolor około 20-25 minut.

      Krem:

      Ubić śmietankę z przepisu na opakowaniu, pod koniec ubijania dodać galaretkę rozpuszczoną w niecałej szklance wody i wystudzoną. Dalej miksować.

      Nadziać rurki najlepiej na stojąc i odstawić na pół godziny do lodówki. Najlepsze za jakiś czas jak zmiękną.

      file1263311694



      FORUM - bieżące dyskusje

      Pastelowy makijaż oczu
      Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
      Opalona skóra
      Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
      Praca w dużej firmie a zarobki
      Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
      Kolczyki
      Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.