Rumba z soczewicą i bobem

7 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 szklanka soczewicy
1 czerwona cebula
2 liście laurowe
300 g fasoli Fava lub lima
300 g bobu
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego czerwonego
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku
tabasco
1 pęczek mięty
150 g sera sojowego

Przygotowanie:
Podsmażyć czerwoną cebulę, aby była szklista. Dodać soczewicę, liście laurowe i wodę (około 4 szklanki). Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 20 min. do miękkości – woda powinna się wchłonąć. Gdy soczewica ostygnie, usunąć liście laurowe. Doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie ugotować fasolę i bób. Dodać bób z fasolą do soczewicy. Zrobić sos z oliwy z oliwek, soku z cytryny i czerwonego octu winnego. Dodać tabasco i zalać fasolę i bób z soczewicą. Dodać posiekaną miętę i dobrze wymieszać. Posypać tartym serem sojowym tuż przed podaniem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....