Rumba z soczewicą i bobem

7 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 szklanka soczewicy
1 czerwona cebula
2 liście laurowe
300 g fasoli Fava lub lima
300 g bobu
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego czerwonego
sok z cytryny
sól i pieprz do smaku
tabasco
1 pęczek mięty
150 g sera sojowego

Przygotowanie:
Podsmażyć czerwoną cebulę, aby była szklista. Dodać soczewicę, liście laurowe i wodę (około 4 szklanki). Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 20 min. do miękkości – woda powinna się wchłonąć. Gdy soczewica ostygnie, usunąć liście laurowe. Doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie ugotować fasolę i bób. Dodać bób z fasolą do soczewicy. Zrobić sos z oliwy z oliwek, soku z cytryny i czerwonego octu winnego. Dodać tabasco i zalać fasolę i bób z soczewicą. Dodać posiekaną miętę i dobrze wymieszać. Posypać tartym serem sojowym tuż przed podaniem.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...