Ruloniki z chrupkiego żytniego pieczywka z ryżową zdrową wkładeczką:)

10 marca 2013, dodał: modliszka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 100g ryżu dzikiego KUPIEC
– 100g białego ryżu
– płatki suszonej papryki
– 2 duże cebule (lub 3 średnie)
– oliwa z oliwek
– kiełki brokuła
– chleb chrupki z czosnkiem
– przyprawy: wegeta, curry
– do dekoracji: natka pietruszki, rzodkiewka

przygotowanie ruloników:

Kromki chleba chrupkiego zanurzamy na kilka sekund w ciepłym bulionie by zmiękły.
Zawijamy w rulonik, wypełniamy farszem. Wierzch dekorujemy natką pietruszki, kiełkami brokuła a boczki ruloników połówkami rzodkiewek na wykałaczce.

przygotowanie farszu:

Ryż dziki oraz ryż biały gotujemy na osolonej wodzie według info z opakowania.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek z dodatkiem wegety.
Kiedy cebula jest już podsmażona, dodajemy do niej ugotowany i odcedzony ryż,
płatki suszonej papryki, dodajemy curry, kiełki brokuła i całość mieszamy podsmażając jeszcze chwilę na patelni.
Tak przygotowanym farszem wypełniamy ruloniki. Podajemy jako przystawkę lub przekąskę. Smacznego

file1362933830



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺