Ruloniki stracciatella

16 stycznia 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

BISZKOPT: 4 jajka, szkl. cukru, szkl.mąki pszennej, łyże4czka proszku do pieczenia.

Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku, dodać mąkę z proszkiem. Wyłożyć na blachę o wym.37x42cm. Piec ok. 20-25 min w temp. 175st. Wyłożyć na wilgotną ściereczkę i przykryć drugą wilgotną ściereczką.

MASA: 35 dag truskawek, 2 opak. gęstego serka homogenizowanego waniliowego, cukier waniliowy, posypka czekoladowa, 2 łyżeczki żelatyny, szkl. kremówki, 2 łyżki cukru pudru.

Truskawki rozgnieść widelcem, dodać serek i cukier waniliowy. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, następnie podgrzać i, mieszając, rozpuścić. Przestudzić i dodać do masy. Dodać łyżkę posypki czekoladowej. Biszkopt pokroić na 8 prostokątnych kawałków, każdy posmarować kremem i zrolować. Kremówkę ubić z pudrem, udekorować ruloniki.

Są bardzo smaczne i efektowne. Z pewnością nikt im się nie oprze.

file1326718735



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...