Ruloniki rybne z puree

23 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki

  • łyżka serka śmietankowego
  • łyżka kaparów
  • łyżka musztardy
  • żółtko
  • 2 łyżeczki bułki tartej
  • 15 dag wędzonej makreli
  • kilka gałązek koperku
  • 12 filetów soli (może być makrela)
  • łyżka oleju
  • 80 dag ziemniaków
  • sól, pieprz
  • 200 ml mleka
  • 2 dag masła
  • gałka muszktatołowa

Ziemniaki ugotować. Posiekać kapary i koperek. Mięso makreli rozdrobnić widelcem, serek śmietankowy wymieszać z kaparami, musztardą, makrelą, żółtkiem, bułką i koperkiem. Filety z soli umyć i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na desce skóra do dołu. Każdy filet posmarować łyżeczką farszu, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką, smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 6 minut z każdej strony. Ziemniaki utłuc i dodać gorące mleko i masło na puree. Przyprawić do smaku gałką, roladki udekorować gałązkami koperku i podawać z puree.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....