Rukola z truskawkami
Artykuł zewnętrzny
Rukola z truskawkami – dieta owocowa
Składniki:
1 mały pęczek rukoli, liście umyte i wysuszone
8 dojrzałych, świeżych truskawek, umyte i pokrojone
10 dag rozdrobnionego owczego sera
1 młoda cebulka, pokrojona w kostkę
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu
1/4 łyżeczki soli morskiej
1/8 łyżeczki białego pieprzu
1 łyżeczka świeżej mięty, drobno posiekanej.
Przygotowanie:
Składniki umyć, osączyć i oczyścić. W małej miseczce wymieszać cebulkę z octem, solą i pieprzem. Wymieszać i odczekać kilka minut, aż ocet złagodzi i przełamie cebulkę. Pokropić oliwą z oliwek. W dużej miseczce wymieszać rukolę, truskawki, ser i świeżą miętę. Pokropić sosem. Idealna na upalne dni.
Składniki umyć, osączyć i oczyścić. W małej miseczce wymieszać cebulkę z octem, solą i pieprzem. Wymieszać i odczekać kilka minut, aż ocet złagodzi i przełamie cebulkę. Pokropić oliwą z oliwek. W dużej miseczce wymieszać rukolę, truskawki, ser i świeżą miętę. Pokropić sosem. Idealna na upalne dni.