Rozmarynowe tosty z grilla
Artykuł zewnętrzny
Proste i szybkie, a neizwykle wykwintne i obłędnei pyszne danie!
Zaskocz znajomych i tym razem zamiast kiełbasy weź na grilla tosty z serem i gałązkami rozmarynu :)
potrzebujesz:
10 kromek chleba tostowego (po 2 na porcje)
2 łyżki masła
gałązka świeżego rozmarynu (ew. łyżeczka suszonego)
sól do smaku
5 grubszych plasterków sera żółtego
Masło dokładnie wymieszaj z posiekanym (lub w przypadku suszonego – roztartym w dłoniach) rozmarynem i posmaruj nim chleb. Pomiędzy dwie kromki włóż plaster sera i smaż na dobrze rozgrzanym grillu ok. 2 minuty (najlepiej na tacce aluminiowej).
Smakuje doskonale z domowej produkcji sosem pomidorowym lub jako grzanki do zupy krem (pokrojone w kostkę).