Rozmarynowe tosty z grilla

6 czerwca 2013,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Proste i szybkie, a neizwykle wykwintne i obłędnei pyszne danie!

Zaskocz znajomych i tym razem zamiast kiełbasy weź na grilla tosty z serem i gałązkami rozmarynu :)

 

potrzebujesz:

10 kromek chleba tostowego (po 2 na porcje)

2 łyżki masła

gałązka świeżego rozmarynu (ew. łyżeczka suszonego)

sól do smaku

5 grubszych plasterków  sera żółtego

 

Masło dokładnie wymieszaj z posiekanym (lub w przypadku suszonego – roztartym w dłoniach) rozmarynem i posmaruj nim chleb. Pomiędzy dwie kromki włóż plaster sera i smaż na dobrze rozgrzanym grillu ok. 2 minuty (najlepiej na tacce aluminiowej).

 

Smakuje doskonale z domowej produkcji sosem pomidorowym lub jako grzanki do zupy krem (pokrojone w kostkę).

 

file1370506146



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.