Rożki z dżemem truskawkowym

19 listopada 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

25 dag margaryny

35 dag mąki

5 dag drożdży instant

łyżka wody

łyżeczka cukru

dżem truskawkowy

lukier do polania

  • przepis

Margarynę  siekamy  z mąką , mieszamy z drożdżami  i cukrem  dolewamy łyżkę wody . Zagniatamy ciasto , odstawiamy  do wyrośnięcia  na około godzinę . Następnie  dodajemy do ciasta  2 łyżki  mąki, ponownie zagniatamy a następnie rozwałkowujemy na grubość pół centymetra. Z  ciasta wykrawamy kwadraty , nadziewamy dżemem , składamy w trójkąty i  pieczemy ciastka na złoto  w temp. 180 st. C. Gorące rożki lukrujemy .

file1353313020



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...