Rozgrzewający kociołek meksykański dla biesiadników

6 października 2013, dodał: Konczi
Artykuł zewnętrzny

 SKŁADNIKI:

  • 1,7 kg szynkówki bądż karczku
  • 2 duże białe cebule
  • oliwa
  • 150 g pieczarek
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki zielone
  • przyprawa do potraw meksykańskich 2 łyżki
  • zioła prowansalskie 1 łyżka
  • papryka słodka 1 łyżka
  • jarzyna przyprawa 1 łyżeczka
  • magii
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 5 ziarenek

 

Przygotowujemy wszystkie składniki. Pieczarki obieramy, papryki oczyszczamy. Cebulę i pieczarki kroimy w plastry paprykę w paseczki, mięso myjemy i kroimy w kostkę, Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i szklimy ja następnie dodajemy przesmażone na patelni bez tłuszczu mięso, dodajemy liść laurowy ziele angielskie, jarzynkę ora przyprawę meksykańską, całość mieszamy zalewamy około2l wody i gotujemy na małym ogniu około godzinę, następnie dodajemy pieczarki, paprykę, puszki pomidorów i fasoli wraz z zalewą, dodajemy do smaku zioła oraz paprykę i dokładnie mieszamy, w dalszym ciągu gotujemy całość przez około 40 minut, na koniec doprawiamy do smaku sola pieprzem i maggi, Podajemy z pieczywkiem

file1381080398