Rozgrzewający kociołek cebulowy

16 lutego 2018, dodał: _Saszka_

składniki:

0,5 kg cebuli
2 kromki razowego chleba
250 ml czerwonego wina
2 łyżki octu balsamicznego
50g masła
1 l rosołu
liść laurowy, tymianek, gałka muszkatołowa, imbir mielony, pieprz, sól

Pokrojoną w półplasterki cebulę przysmażamy na maśle. W osobnym naczyniu doprowadzamy do wrzenia rosół. Do cebuli dodajemy wino, ocet i zostawiamy aż się zagotuje. W międzyczasie chleb kroimy w kostkę. Cebulę z winem przerzucamy do rosołu i zmniejszamy ogień. Na patelni obsmażamy na łyżce masła chleb, tak aby powstały chrupiące grzanki. Gotowe wrzucamy do gotującego się na malutkim ogniu rosołu. Dodajemy liść laurowy.

Gotujemy około półtorej godziny, przyprawiamy gałką , imbirem, tymiankiem, pieprzem i solą.

Podajemy z kromką razowego chleba zapieczoną z serem w piekarniku.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
100% woda kokosowa!
Bez cukru i chemii - 24 opakowania
Cena:
145 zł
Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!

FORUM - bieżące dyskusje

odszkodowanie
Zamykam temat - podobne już istnieją na tym forum https://urodaizdrowie.pl/forum/search/413054446/
pielęgnacja dłoni
powiem Wam, że często na takie problemy jak właśnie sucha czy atopowa skóra, działają...
Co przygotować na imprezę
Mi to nawet mąż chce pomóc czasmai, Rola mojego mężczyzny w kuchni sprowadza...