składniki:
4 ziemniaki
marchew
cebula 2 sztuki
2 papryki kolorowe
laska kiełbasy
ćwiartka kapusty włoskiej
natka pietruszki
pomidor lub pomidory z puszki
łyżka koncentratu lub ketchupu,
przyprawy: brązowy cukier, sól , świeżo mielony pieprz, papryka słodka, majeranek
Wszystkie składniki kroję w kostkę, kapustę siekam. Do dużego rondla na  rozgrzany tłuszcz wkładam cebulę, na to kiełbasę pozbawioną flaka. Smażę  kilka minut, dodaję resztę składników i smażę chwilkę. Przekładam do  dużego garnka, dodaję przyprawy i mieszam, zalewam 400 ml wody i  przykrywam, duszę do miękkości. Podaję z bagietką z masłem.
                     
         
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    


 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          