Rozgrzewający bigos z papryki i cukinii

4 października 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 cukinia

2 papryki czerwone

40dag. kiełbasy

2 cebule

kostka rosołowa

3 łyżki koncentratu pomidorowego

2 łyżki oleju

łyżeczka ostrej papryki w proszku

sól

pieprz

Przygotowanie:

Cukinie obrać i pokroić w kostkę. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Włożyć do garnka razem z pokrojoną cukinią,papryką i podlać trochę wodą . Dusić na wolnym ogniu, dodać kiełbasę i kostkę rosołową cały czas ostrożnie mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić ostrą papryką w proszku, solą i pieprzem.Dusić do czasu, aż cukinia i papryka zmiękną.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.