Rozgrzewający bigos z papryki i cukinii
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 cukinia
2 papryki czerwone
40dag. kiełbasy
2 cebule
kostka rosołowa
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju
łyżeczka ostrej papryki w proszku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Cukinie obrać i pokroić w kostkę. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Włożyć do garnka razem z pokrojoną cukinią,papryką i podlać trochę wodą . Dusić na wolnym ogniu, dodać kiełbasę i kostkę rosołową cały czas ostrożnie mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić ostrą papryką w proszku, solą i pieprzem.Dusić do czasu, aż cukinia i papryka zmiękną.