Rozgrzewająca zupa groszkowa z grzankami

19 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40dag.groszku konserwowego

2 łyżki masła

1 cebula

3 szklanki bulionu warzywnego

sól

pieprz

1/2 łyżeczki czosnku w proszku

1 pęczek koperku

1 pęczek natki pietruszki

kilkanaście grzanek

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.W rondelku rozpuścić masło,dodać cebulę,osączony groszek i wymieszać.Gdy cebula lekko się zrumieni wlać bulion warzywny.Po kilka gałązek koperku i natki pietruszki zostawić do dekoracji ,a resztę posiekać i dodać do zupy.Gotować 20 minut.Przyprawić czosnkiem,solą,pieprzem i wymieszać.Ugotowaną zupę zdjąć z ognia i za pomocą blendera zmiksować na gładki krem.Każdą porcję zupy udekorować  natką pietruszki i koperkiem,a nastepnie obficie posypać grzankami.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz