Róże karnawałowe

19 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Z ciasta na faworki wycinać krążki o 3 różnych średnicach. Naciąć poprzecznie ich brzegi, a potem łączyć nakładając kolejno na siebie mały, średni i największy. Róże wkładać na rozgrzany tłuszcz najmniejszym krążkiem do dołu, smażyć na rumiano. Gotowe ozdobić wisienką z konfitury.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...