Rostbef z wołowiny

23 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

4 steki z rostbefu (każdy o wadze 200 g)

Marynata:

4 łyżki oliwy z oliwek
1 opakowanie przyprawy do steków Prymat
1 łyżka musztardy Dijon

4 upieczone ziemniaki ze skórą
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka przyprawy do ziemniaków Prymat
½ pokrojonej w plastry cukinii
½ pokrojonego w plastry bakłażana
1 czerwona papryka bez skóry
3 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki posiekanego czosnku
Sól, pieprz Prymat, bazylia Prymat, tymianek Prymat do smaku
1 pokrojona w piórka cebula
1 łyżka mąki

Umyte i osuszone mięso zamarynować we wszystkich połączonych składnikach marynaty i odstawić do lodówki.
Ziemniaki pokroić w ćwiartki, skropić oliwą połączoną z przyprawą do ziemniaków i usmażyć na patelni na złoty kolor. Warzywa wymieszać z oliwą z oliwek, czosnkiem oraz pozostałymi przyprawami i usmażyć na patelni lub grillu.
Rostbef wyjąć z marynaty i smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron. Gotowe steki pokroić w plastry i ułożyć na grillowanych warzywach. Steki podawać z ziemniakami, sosem pieprzowym lub masłem ziołowym oraz oprószoną w mące cebulą usmażoną na patelni.

źródło: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....