Rosomak mojej babci

29 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30dag.kiszonej kapusty

5 dag.suszonych grzybów

5 dag.marchewki

3 dag. pietruszki

3 dag.selera

5 dag. pora

10 dag. kaszy jęczmiennej

10 dag. cebuli

100 ml. śmietany

5 dag. smalcu

Przygotowanie:

Włoszczyznę obrać i pokroić w  drobną kostkę. Ugotować wywar warzywny. Kapustę posiekać i gotować do miękkości. Wszystkie składniki połączyć . Dodać namoczone i pokrojone grzyby i dalej gotować. Sporządzić zasmażkę z posiekanej cebuli, boczku i mąki .Pod koniec gotowania dodać do zupy przyprawy. Zasmażkę rozprowadzić z gorącym wywarem i połączyć z zupą. Zagotować. Na koniec dodać śmietanę.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz