Rosół z żeberek

16 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg wieprzowych żeberek

4 duże marchewki

2 duże pietruszki

1/2 dużego selera

zielona część średniego pora

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 suszony borowik

1/2 łyżki wegety

1/2 łyżki czarnego mielonego pieprzu

1/2 łyżki maggi

1000 ml wody

4 ugotowane w mundurkach ziemniaki

Do zimnej wody wkładamy żeberka, jarzyny, borowika, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na bardzo małym gazie ok. 2 godzin (aż żeberka staną się miękkie). Dodajemy pozostałe przyprawy. Ziemniaki obieramy, układamy na talerzu, zalewamy rosołem. Dodatkowo na talerzu układamy tylko żeberka i marchewkę. Pozostałe jarzyny możemy wykorzystać np. do zrobienia sałatki.

Smacznego!

file1258379010



FORUM - bieżące dyskusje

Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać facetom do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować w normalnej...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D
Kooperatywa spożywcza - nowy trend
Takie zrzeszenia są dobre dla rolników, żeby bezpośrednio sprzedawać produkty, za atrakcyjne ceny.