Rosół z żeberek

16 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg wieprzowych żeberek

4 duże marchewki

2 duże pietruszki

1/2 dużego selera

zielona część średniego pora

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 suszony borowik

1/2 łyżki wegety

1/2 łyżki czarnego mielonego pieprzu

1/2 łyżki maggi

1000 ml wody

4 ugotowane w mundurkach ziemniaki

Do zimnej wody wkładamy żeberka, jarzyny, borowika, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na bardzo małym gazie ok. 2 godzin (aż żeberka staną się miękkie). Dodajemy pozostałe przyprawy. Ziemniaki obieramy, układamy na talerzu, zalewamy rosołem. Dodatkowo na talerzu układamy tylko żeberka i marchewkę. Pozostałe jarzyny możemy wykorzystać np. do zrobienia sałatki.

Smacznego!

file1258379010



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...