Rosół z żeberek

16 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg wieprzowych żeberek

4 duże marchewki

2 duże pietruszki

1/2 dużego selera

zielona część średniego pora

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 suszony borowik

1/2 łyżki wegety

1/2 łyżki czarnego mielonego pieprzu

1/2 łyżki maggi

1000 ml wody

4 ugotowane w mundurkach ziemniaki

Do zimnej wody wkładamy żeberka, jarzyny, borowika, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na bardzo małym gazie ok. 2 godzin (aż żeberka staną się miękkie). Dodajemy pozostałe przyprawy. Ziemniaki obieramy, układamy na talerzu, zalewamy rosołem. Dodatkowo na talerzu układamy tylko żeberka i marchewkę. Pozostałe jarzyny możemy wykorzystać np. do zrobienia sałatki.

Smacznego!

file1258379010



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...