Rosół drobiowy

30 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

porcja rosołowa 1 szt
skrzydełka drobiowe 3 szt
skrzydło z indyka 1 szt
kawałek pora
seler 1/2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula opieczona 1 szt
gałązka lubczyku 1 szt
gałązki selera naciowego 1  szt
natka pietruszki 1 gałązka
koperek zielony
ziele angielskie 3 szt
pieprz w ziarnach 3 szt
kostka rosołowa do smaku
pieprz mielony
listek laurowy 2 szt

Mięso namoczyć, umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Gotujemy na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny.
Zebrać pianę z rosołu, dodać wszystkie warzywa  i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa na bardzo maluteńkim ogniu. Podawać z cienkim makaronem  posypany koperkiem lub natką.
Smacznego.

file1264861546



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...