Rosół cytrynowy w 20 min.

5 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Uwielbiam go za jego oryginalny smak.

Składniki:

3 szklanki rosołu drobiowego

2 marchewki

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka startej skórki z cytryny

1 łyżeczka świeżego tymianku

sól, biały pieprz, kilka gałązek natki pietruszki

Wykonanie:

Marchew obieram i kroję w talarki po czym wkładam je do wrzącego rosołu i gotuję do miękkości. Następnie do gotującego się rosołu dodaję skórkę i sok z cytryny i mieszam. Wszystko przyprawiam do smaku solą, pieprzem i tymankiem. Rosół podaję z makaronem jajecznym i dekoruję gałązkami natki.

Smacznego:)

file1307291397



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....