Rosół cytrynowy w 20 min.

5 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Uwielbiam go za jego oryginalny smak.

Składniki:

3 szklanki rosołu drobiowego

2 marchewki

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka startej skórki z cytryny

1 łyżeczka świeżego tymianku

sól, biały pieprz, kilka gałązek natki pietruszki

Wykonanie:

Marchew obieram i kroję w talarki po czym wkładam je do wrzącego rosołu i gotuję do miękkości. Następnie do gotującego się rosołu dodaję skórkę i sok z cytryny i mieszam. Wszystko przyprawiam do smaku solą, pieprzem i tymankiem. Rosół podaję z makaronem jajecznym i dekoruję gałązkami natki.

Smacznego:)

file1307291397



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...