Roladki z piersi kurczaka z serem
Artykuł zewnętrzny
składniki
- filety z piersi kurczaka 4 szt
- żółty ser 4 plastry
- ogórek korniszon 1 szt
- papryka czerwona 1 szt
- sól
- pieprz
- mąka
- bułka tarta
- jajko
- olej
sposób przyrządzania
Filety myjemy, delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem do smaku. Następnie ogórka kroimy w słupki. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i także kroimy w słupki. Na każdym plastrze układamy plaster sera żółtego. Na to kładziemy po kawałku ogórka i papryki, bardzo ścisło zwijamy i spinamy roladkę wykałaczką. Następnie obtaczamy w mące, roztrzepanym wcześniej jajku i bułce tartej. Tak opanierowane roladki układamy na rozgrzanym oleju i smażymy aż będą miękkie. Podajemy z frytkami lub ziemniakami i dowolną surówką.