Roladki z piersi kurczaka z marchewką
Artykuł zewnętrzny
- 4 piersi z kurczaka
- 4 ogórki konserwowe
- 1/2 strąka czerwonej papryki i żółtej
- 2 marchewki
- 1 por
- 15dkg żółtego sera
- 250ml. bulionu
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- sałata do przybrania
Piersi z kurczaka myjemy, a następnie lekko rozbijamy. Na każdy kawałek, kładziemy pokrojone w paseczki warzywa i zawijamy w rulonik. Całość spinamy wykałaczką.
Potrawę wkładamy do brytfanny i zalewamy bulionem.
Po podduszeniu, roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
Na koniec, roladki posypujemy resztą żółtego sera i wykładamy na talerz. Dekorujemy sałatą.