Roladki z mięsa mielonego nadziewane parówką i kapustą pekińską

17 października 2012, dodał: przejs
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 45 dag mielonego mięsa
  • 6 liści kapusty pekińskiej lub włoskiej
  • 6 parówek
  • jajko
  • czerstwa bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • cebula
  • czosnek
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • 6 kawałków folii spożywczej

PRZYGOTOWANIE:

Liście kapusty myjemy , po czym wrzucamy je na kilka chwil do wrzątku, aby się sparzyły. Odsączamy je. Czerstwą bułkę moczymy w mleku , odciskamy. Łączymy ją z mięsem mielonym oraz drobniuteńko posiekaną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Mieszamy starannie. Mięso dzielimy na 6 części. Każdą z nich układamy na kawałku folii, formujemy placki. Na każdym placku kładziemy zieloną część liścia kapusty, na to zaś parówkę.

Mięśo mielone faszerowane parówką i kapustą pekińską

Za pomocą folii zwijamy mięso, tak aby utworzyły się roladki. Staramy się by mięso pokryło całą parówkę, jednak jeśli się nam nie uda – potrawa straci tylko odrobinę na efekcie wizualnym. Smażymy roladki z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż nabiorą rumianego koloru. Podajemy pokrojone w grube plastry.

Mięso mielone fszerowane parówką i kapustą pekińską

Smażymy roladki z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż nabiorą rumianego koloru. Podajemy pokrojone w grube plastry.

file1350507324



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...