Musztardowe roladki z indyka
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- Filet z indyka 80 dag
- Musztarda 1/2 słoika
- Olej 3 łyżki
- Rosół z kury w kostce
- Ogórki konserwowe 4 szt
- Cebula 2 szt
- Margaryna 2 łyżki
- Mąka 1 łyżka
- Sól
- Pieprz
Ogórki kroimy w małą kostkę, mieszamy z musztardą. Mięso kroimy w plastry, każdy plaster lekko rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem i smarujemy łyżką farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Podlewamy rosołem i dusimy około 15 minut.
Cebulę kroimy w grubą kostkę, smażymy na margarynie. Podlewamy rosołem i dusimy około 10 minut. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Roladki wykładamy na talerz, polewamy sosem cebulowym.