Musztardowe roladki z indyka

9 października 2012, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Filet z indyka 80 dag
  • Musztarda  1/2  słoika
  • Olej 3 łyżki
  • Rosół z kury w kostce
  • Ogórki konserwowe 4 szt
  • Cebula 2 szt
  • Margaryna 2 łyżki
  • Mąka 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz

Ogórki kroimy w małą kostkę, mieszamy z musztardą. Mięso kroimy w plastry, każdy plaster lekko rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem i smarujemy łyżką farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Podlewamy rosołem i dusimy około 15 minut.

Cebulę kroimy w grubą kostkę, smażymy na margarynie. Podlewamy rosołem i dusimy około 10 minut. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Roladki wykładamy na talerz, polewamy sosem cebulowym.

file1316268940



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...