Roladki z bakłażana

22 lutego 2012, dodał: simaril
Artykuł zewnętrzny

1 lub 2 średnie bakłażany kroimy w poprzek wrzucamy do miski posypujemy obficie solą odstawiamy na 20 minut

kostkę fety kruszymy do miseczki dodajemy przyprawę prowansalską suszone pomidory drobno pokrojone i odrobinę papryczki chilli. Wszystko razem mieszamy, można dolać odrobinę jogurtu naturalnego dla złagodzenia masy.

Plastry bakłażana pieczemy na grillu bądź patelni grillowej do uzyskania na nich efektu kratki od grilla.

Na schłodzonego bakłażana wykładamy masę z fety i zwiijamy w roladki zamykane wykałaczką.

smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...