Roladki z bakłażana

22 lutego 2012, dodał: simaril
Artykuł zewnętrzny

1 lub 2 średnie bakłażany kroimy w poprzek wrzucamy do miski posypujemy obficie solą odstawiamy na 20 minut

kostkę fety kruszymy do miseczki dodajemy przyprawę prowansalską suszone pomidory drobno pokrojone i odrobinę papryczki chilli. Wszystko razem mieszamy, można dolać odrobinę jogurtu naturalnego dla złagodzenia masy.

Plastry bakłażana pieczemy na grillu bądź patelni grillowej do uzyskania na nich efektu kratki od grilla.

Na schłodzonego bakłażana wykładamy masę z fety i zwiijamy w roladki zamykane wykałaczką.

smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...