Roladki z bakłażana

22 lutego 2012,
dodał: simaril
Artykuł zewnętrzny

1 lub 2 średnie bakłażany kroimy w poprzek wrzucamy do miski posypujemy obficie solą odstawiamy na 20 minut

kostkę fety kruszymy do miseczki dodajemy przyprawę prowansalską suszone pomidory drobno pokrojone i odrobinę papryczki chilli. Wszystko razem mieszamy, można dolać odrobinę jogurtu naturalnego dla złagodzenia masy.

Plastry bakłażana pieczemy na grillu bądź patelni grillowej do uzyskania na nich efektu kratki od grilla.

Na schłodzonego bakłażana wykładamy masę z fety i zwiijamy w roladki zamykane wykałaczką.

smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...