Roladki z bakłażana

22 lutego 2012,
dodał: simaril
Artykuł zewnętrzny

1 lub 2 średnie bakłażany kroimy w poprzek wrzucamy do miski posypujemy obficie solą odstawiamy na 20 minut

kostkę fety kruszymy do miseczki dodajemy przyprawę prowansalską suszone pomidory drobno pokrojone i odrobinę papryczki chilli. Wszystko razem mieszamy, można dolać odrobinę jogurtu naturalnego dla złagodzenia masy.

Plastry bakłażana pieczemy na grillu bądź patelni grillowej do uzyskania na nich efektu kratki od grilla.

Na schłodzonego bakłażana wykładamy masę z fety i zwiijamy w roladki zamykane wykałaczką.

smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...