Roladki wołowe

4 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny
składniki

* kotlet wołowy 2 szt
* boczek 5 dag
* ogórek kiszony 1 szt
* musztarda 1 łyżka
* olej 2 łyżki
* wywar 1/2 szklanki
* wino czerwone 1/4 szklanki
* cebula 1/2 szt
* sól

Kotlety posmarować musztardą położyć po 2, 5 dag boczku na kotlecie. Cebulę pokroić w piórka dodać do boczku, ogórek przekroić na połowę i położyć po połowie na każdym kotlecie. Zwinąć w roladkę spiąć wykałaczką. Roladki obsmażyć na oleju podlać bulionem dodać sól prużyć 15 minut. Następnie podlać winem i dusić do miękkości około 30 minut.

file1267707832



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...