Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem
Artykuł zewnętrzny
- kotlety schabowe 4 szt
- sól, pieprz
- sok z 1/2 cytryny
- grzyby świeże 60 dag
- cebula 1 szt
- czosnek 2 ząbki
- natka pietruszki posiekana 1 łyżka
- ser żółty 2 łyżki (starty )
- tarta bułka 2 łyżki
- mąka pszenna 3 łyżki
- olej od smażenia 5 łyżek
- śmietana 18% 125 ml (pół szkl )
Wspaniały smak leśnych grzybów.
Etapy przygotowania
- Kotlety rozbić posypać pieprzem, sola i skropić cytryna, odstawić do lodówki na 30 minut
- Grzyby oczyścić umyć, pokroić na cienkie plasterki
- Cebule, czosnek posiekać zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać pokrojone grzyby popieprzyć i posolić dusić około 10 minut
- Odłożyć polowe grzybów, dodać posiekaną pietruszkę, start ser,bułkę tartą wszystko wymieszać
- nakładać farsz na kotlety zwijać w rulon, obtoczyć w mące i obsmażyć na pozostałym oleju na rumiano ze wszystkich stron
- Przełożyć do rondla podlać woda i dołożyć resztę grzybów,dosolić jeśli mało słone dusić pod przykryciem 25 minut
- N a koniec dodać śmietanę.SMACZNEGO