Roladki schabowe z grzybowym nadzieniem

25 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny
  • kotlety schabowe 4 szt
  • sól, pieprz
  • sok z 1/2 cytryny
  • grzyby świeże 60 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • ser żółty 2 łyżki (starty )
  • tarta bułka 2 łyżki
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • olej od smażenia 5 łyżek
  • śmietana 18% 125 ml (pół szkl )

Wspaniały smak leśnych grzybów.

Etapy przygotowania

  1. Kotlety rozbić posypać pieprzem, sola i skropić cytryna, odstawić do lodówki na 30 minut
  2. Grzyby oczyścić umyć, pokroić na cienkie plasterki
  3. Cebule, czosnek posiekać zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać pokrojone grzyby popieprzyć i posolić dusić około 10 minut
  4. Odłożyć polowe grzybów, dodać posiekaną pietruszkę, start ser,bułkę tartą wszystko wymieszać
  5. nakładać farsz na kotlety zwijać w rulon, obtoczyć w mące i obsmażyć na pozostałym oleju na rumiano ze wszystkich stron
  6. Przełożyć do rondla podlać woda i dołożyć resztę grzybów,dosolić jeśli mało słone dusić pod przykryciem 25 minut
  7. N a koniec dodać śmietanę.SMACZNEGO

file1267129319



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz