Roladki po bolońsku

14 marca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
pierś z kurczaka – 3 sztuki
szpinak rozmrożony i odciśnięty z soku – 450 gramów
Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
mozzarella – 100 gramów
pomidory pelatti – 1 puszka
chilli – 1 sztuka
cebula – 1 sztuka
suszone pomidory – 50 gramów
gałka muszkatołowa – 1 szczypta
ząbki czosnku – 2 sztuki
orzechy nerkowca – 100 gramów
śmietana 18% – 100 mililitrów
margaryna – 3 łyżki

1rol

Sposób przygotowania:
1. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekany czosnek, cebulkę i papryczkę chili, dodaj szpinak i całość smaż przez chwilę. Dodaj śmietanę i pokruszone orzeszki nerkowca.
2. Jeśli uważasz za konieczne, dopraw do smaku i odstaw na bok do ostygnięcia. Gdy farsz będzie już zimny, dodaj do niego pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory i ser mozzarella.
3. Na folii ułóż piersi z kurczaka i przykryj je drugą warstwą folii i, delikatnie uderzając tłuczkiem, rozbij mięso na cienki płat. Na mięsie ułóż porcję szpinaku.
4. Brzegi mięsa delikatnie zawiń do środka. Całość zroluj, zabezpieczając roladki wykałaczkami przed rozwinięciem się.
5. Roladki obsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, przełóż je na bok, na tę samą patelnie wlej pomidory z puszki oraz ¼ szklanki wody. Dodaj 1 opakowanie Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr, by Twój sos nabrał doskonałego i wyrazistego smaku.
6. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Do sosu włóż na powrót roladki i duś pod przykryciem około 15 minut, aż mięso dojdzie w środku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz