Roladki drobiowe nadziewane farszem
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 4 piersi drobiowe (pojedyncze)
- mięso mielone (10 dkg )
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- 2 pieczarki
- 1/3 pora
- 1/2 papryki czerwonej
- ser żółty do smaku
- 2 łyżki śmietany
- sol
- pieprz
- ciut czosnku w proszku
- mąka do panierki
Piersi obmyć przekroić na połowę.
Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
Nakładać farsz na mięso.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na zloty kolor.
SMACZNEGO