Roladki drobiowe nadziewane farszem

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 piersi drobiowe (pojedyncze)
  • mięso mielone (10 dkg )
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 2 pieczarki
  • 1/3 pora
  • 1/2 papryki czerwonej
  • ser żółty do smaku
  • 2 łyżki śmietany
  • sol
  • pieprz
  • ciut czosnku w proszku
  • mąka do panierki

Piersi obmyć przekroić na połowę.
Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
Nakładać farsz na mięso.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na zloty kolor.
SMACZNEGO

file1263051052



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...