Roladki drobiowe nadziewane farszem

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 piersi drobiowe (pojedyncze)
  • mięso mielone (10 dkg )
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 2 pieczarki
  • 1/3 pora
  • 1/2 papryki czerwonej
  • ser żółty do smaku
  • 2 łyżki śmietany
  • sol
  • pieprz
  • ciut czosnku w proszku
  • mąka do panierki

Piersi obmyć przekroić na połowę.
Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
Nakładać farsz na mięso.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na zloty kolor.
SMACZNEGO

file1263051052



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...