Rolada z indyka

12 lipca 2011,
dodał: jolinka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ryż pełnoziarnisty paraboiled Basmati

1,2 kg piersi z indyka

40 dkg pieczarek

1 cebula

2-3 jajka

1/2 szklanki słodkiej śmietany

sól i pieprz do smaku

piersi z indyka rozbić tłuczkiem na płaty, tak by można było zwinąć w rulon. Posolić i opieprzyć.pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie odlać połowę powstałego sosu z częścią pieczarek. Ugotowany ryż wymieszać z farszem. Dodać surowe jajka i wymieszać. Masą posmarować płaty mięsa i zawinąć rolady.Upiec w folii aluminiowej do miękkości. Po upieczeniu pokroić w plastry.Z odlanej części sosu i pieczarek zrobić sos zagęszczając śmietaną. Roladę podawać podgrzaną i podlaną sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...