Rolada z indyka
Artykuł zewnętrzny
składniki:
Ryż pełnoziarnisty paraboiled Basmati
1,2 kg piersi z indyka
40 dkg pieczarek
1 cebula
2-3 jajka
1/2 szklanki słodkiej śmietany
sól i pieprz do smaku
piersi z indyka rozbić tłuczkiem na płaty, tak by można było zwinąć w rulon. Posolić i opieprzyć.pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie odlać połowę powstałego sosu z częścią pieczarek. Ugotowany ryż wymieszać z farszem. Dodać surowe jajka i wymieszać. Masą posmarować płaty mięsa i zawinąć rolady.Upiec w folii aluminiowej do miękkości. Po upieczeniu pokroić w plastry.Z odlanej części sosu i pieczarek zrobić sos zagęszczając śmietaną. Roladę podawać podgrzaną i podlaną sosem.