Rolada z indyka

12 lipca 2011, dodał: jolinka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ryż pełnoziarnisty paraboiled Basmati

1,2 kg piersi z indyka

40 dkg pieczarek

1 cebula

2-3 jajka

1/2 szklanki słodkiej śmietany

sól i pieprz do smaku

piersi z indyka rozbić tłuczkiem na płaty, tak by można było zwinąć w rulon. Posolić i opieprzyć.pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie odlać połowę powstałego sosu z częścią pieczarek. Ugotowany ryż wymieszać z farszem. Dodać surowe jajka i wymieszać. Masą posmarować płaty mięsa i zawinąć rolady.Upiec w folii aluminiowej do miękkości. Po upieczeniu pokroić w plastry.Z odlanej części sosu i pieczarek zrobić sos zagęszczając śmietaną. Roladę podawać podgrzaną i podlaną sosem.