rolada waflowa
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1margaryna,2łyżki kakao,12szkl.cukru,13szkl.wody,1paczka herbatników Petitki,1andrut,1galaretka wiśniowa,4banany.
Wykonanie:
1margaryna
2łyżki kakao
12szkl.cukru
13szkl.wody )to wszystko zagotować.
Do gorącej masy dodać 1paczkę herbatników(pokruszoną)Petitki i 2 skruszone andruty+1galaretkę wiśnową
rozpuszczoną w szklance wody(nie studzić wlać ciepłą}Na wafel wyłożyc gorącą mase(12masy na jednego andruta i
12masy na drugiego:wychodzą dwie rolady.Na masę ułożyć banany:na brzegu andruta i zawijać roladę.Włożyć do lodówki.
Dobra rada:
Należy zawijać andruty w czystą zwilżoną ściereczkę żeby trochę zmiękły,wtedy lepiej jest zawijać roladę bo andrut nie pęka.
za uprzejmą zgodą: VESPER