Rolada Serowa

3 sierpnia 2010, dodał: Wasz Sklep
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50  dag  żółtego  sera
20  dag  wędliny
2  jaja  na  twardo
2  gotowane  marchewki
Pół  małej  puszki  groszku
Natka  pietruszki  lub  szczypiorek
ćwierć  kostki  masła
10  dag  serka  topionego
sól,  pieprz

Z  masła  oraz  z  topionego  serka,  dodając  soli  i  pieprzu,  utrzeć  gładką  masę.  Jaja,  wędlinę  i  marchewkę  pokroić  w  drobną  kostkę,  natkę  pietruszki  posiekać,  wymieszać,  dodać  groszek  i  połączyć  z  masą  serową.  Żółty  ser  pokroić  w  małe  kostki,  włożyć  do  grubszej  foliowej  torebki,  umieścić  w  garnku  z  wrzącą  wodą,  obracać  tak  aby  równo  się  roztopił.  Trzeba  uważać  ,  aby  torebka  nie  dotknęła  dno  garnka,  bo  ser  będzie  się  topił  nierównomiernie.
Gdy  ser  będzie  miękki  ,  należy  wyjąc  go  z  torebki  i  rozwałkować  jak  ciasto  na  prostokąt  grubości  0,5  cm-  trzeba  to  robić  szybko,  aby  ser  nie  zastygł-  posmarować  przygotowaną  masą.  Owinąć  ściereczką  lub  folią  aluminiową  i  włożyć  do  lodówki  na  ok.  2  godziny,  kroić  w  plasterki.

Na wspaniałe sery zapraszamy do Wasz Sklep Zdrowa Tradycyjna i Ekologiczna Żywność
ul. Koszykowa 20 Warszawa
www.waszsklep.com.pl