Rolada po śląsku

25 marca 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 plastry wołowiny

2 kiszone ogórki

cebula

4 suszone grzybki

4 plasterki boczku lub słoninki

olej do smażenia

przyprawy: ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, słodka papryka, sól

Plastry wołowiny rozbić tłuczkiem, posmarować z jednej strony musztardą, oprószyć solą i świeżym pieprzem zmielonym, położyć słupek słoninki, plaster cebulki, grzybek, kawałek ogórka, zawinąć nicią i smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 7 minut. Następnie przełożyć do rondla i zalać bulionem, dodać resztę przypraw. Gotować około 2 godziny na wolnym ogniu – zagęścić na koniec mąką.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....