Rolada po śląsku

25 marca 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 plastry wołowiny

2 kiszone ogórki

cebula

4 suszone grzybki

4 plasterki boczku lub słoninki

olej do smażenia

przyprawy: ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, słodka papryka, sól

Plastry wołowiny rozbić tłuczkiem, posmarować z jednej strony musztardą, oprószyć solą i świeżym pieprzem zmielonym, położyć słupek słoninki, plaster cebulki, grzybek, kawałek ogórka, zawinąć nicią i smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 7 minut. Następnie przełożyć do rondla i zalać bulionem, dodać resztę przypraw. Gotować około 2 godziny na wolnym ogniu – zagęścić na koniec mąką.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...