Rolada po śląsku

25 marca 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 plastry wołowiny

2 kiszone ogórki

cebula

4 suszone grzybki

4 plasterki boczku lub słoninki

olej do smażenia

przyprawy: ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, słodka papryka, sól

Plastry wołowiny rozbić tłuczkiem, posmarować z jednej strony musztardą, oprószyć solą i świeżym pieprzem zmielonym, położyć słupek słoninki, plaster cebulki, grzybek, kawałek ogórka, zawinąć nicią i smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 7 minut. Następnie przełożyć do rondla i zalać bulionem, dodać resztę przypraw. Gotować około 2 godziny na wolnym ogniu – zagęścić na koniec mąką.



FORUM - bieżące dyskusje

Zbieractwo - uciążliwy problem
Jeśli masz miejsce na takie przydasie i nie sprawiają, że nie możesz się...
Drewniane schody. Czy warto
Po drewnianych schodach nie ma się jak skradać. Z czasem zaczną skrzypieć. :D
kolor szminki jaki uzywasz najczesc…
Jak dobieracie odcień szminki do swojej urody? Metodą prób i błędów?
Dieta sałatkowa?
Gdybym miała jeść same sałatki, szybko zatęskniłabym za ciepłym posiłkiem. Jak zauważyła PaTix, majonez,...