Rolada po śląsku

25 marca 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 plastry wołowiny

2 kiszone ogórki

cebula

4 suszone grzybki

4 plasterki boczku lub słoninki

olej do smażenia

przyprawy: ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, słodka papryka, sól

Plastry wołowiny rozbić tłuczkiem, posmarować z jednej strony musztardą, oprószyć solą i świeżym pieprzem zmielonym, położyć słupek słoninki, plaster cebulki, grzybek, kawałek ogórka, zawinąć nicią i smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 7 minut. Następnie przełożyć do rondla i zalać bulionem, dodać resztę przypraw. Gotować około 2 godziny na wolnym ogniu – zagęścić na koniec mąką.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...