Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i oliwkami

31 marca 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
Mój pomysł na rogaliki po francusku zrodził się w dniu urodzin mojego męża . Jak już niektórzy zdążyli zauważyć bardzo lubię ciasto francuskie. Dlatego też, postanowiłam znów zrobić z niego użytek.

Przygotowanie:


ciasto francuskie rozłożyłam na blasze. Pokroiłam na 6 kwadratów. Położyłam na każdym plaster szynki szwarcwaldzkiej z Lidla, plaster sera pleśniowego i oliwki przekrojone na pół. Zawinęłam po ukosie by wyszły ala rogaliki. Wstawiłam do piekarnika na 15 min w 150 stopniach.
Delikatne to danie, może służyć nawet na przystawkę. Nam bardzo smakowało.

Smacznego!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...