Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i oliwkami

31 marca 2012,
dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
Mój pomysł na rogaliki po francusku zrodził się w dniu urodzin mojego męża . Jak już niektórzy zdążyli zauważyć bardzo lubię ciasto francuskie. Dlatego też, postanowiłam znów zrobić z niego użytek.

Przygotowanie:


ciasto francuskie rozłożyłam na blasze. Pokroiłam na 6 kwadratów. Położyłam na każdym plaster szynki szwarcwaldzkiej z Lidla, plaster sera pleśniowego i oliwki przekrojone na pół. Zawinęłam po ukosie by wyszły ala rogaliki. Wstawiłam do piekarnika na 15 min w 150 stopniach.
Delikatne to danie, może służyć nawet na przystawkę. Nam bardzo smakowało.

Smacznego!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....