URODA I ZDROWIE

Rogaliki z ciasta francuskiego z szynką i oliwkami

31 marca 2012, dodał: AnnaA-G
Mój pomysł na rogaliki po francusku zrodził się w dniu urodzin mojego męża . Jak już niektórzy zdążyli zauważyć bardzo lubię ciasto francuskie. Dlatego też, postanowiłam znów zrobić z niego użytek.

Przygotowanie:


ciasto francuskie rozłożyłam na blasze. Pokroiłam na 6 kwadratów. Położyłam na każdym plaster szynki szwarcwaldzkiej z Lidla, plaster sera pleśniowego i oliwki przekrojone na pół. Zawinęłam po ukosie by wyszły ala rogaliki. Wstawiłam do piekarnika na 15 min w 150 stopniach.
Delikatne to danie, może służyć nawet na przystawkę. Nam bardzo smakowało.

Smacznego!!!


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy polski specjalista honorowany j…
Inny problem jest w Polsce - napływ lekarzy z Ukrainy itp, więc na początku...
Czy malujecie się codziennie?
W weekendy odpuszczam pełny makijaż, tylko szminki używam.
krotkie wlosy
Może kiedyś będę miała krótkie, ale teraz lubię siebie wyłącznie w długich...
Jak poprawić samopoczucie?
Ja mam sprawdzony sposób - pyszne lody śmietankowe z dodatkiem soku malinowego:)