Pomysł na szybki obiad: risotto z mięsem i warzywami

24 maja 2011,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Wieprzowina, łopatka 50 g (lub jakiekolwiek inne mięso z zupy)

Ryż 30 g

Mała marchew, pół pietruszki, cienki plaster selera

odrobina masła

Wstaw torebkę ryżu do gotowania. Mięso umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody – żeby było szybciej i ekonomiczniej warto wykorzystać mięso z zupy (o ile np. poprzedniego dnia gotowaliśmy zupę). Warzywa umyj i pokrój drobno lub zetrzyj na tarce, dodaj do mięsa pod koniec gotowania. Następnie wyjmij mięso i pokrój w paski lub w drobną kostkę. Ryż połącz z warzywami i mięsem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz masło.

Przed podaniem można zapiec w piekarniku z odrobiną startego sera – ale wtedy nie zmieścimy się w 30 minutach ;)



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....