Pomysł na szybki obiad: risotto z mięsem i warzywami

24 maja 2011,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Wieprzowina, łopatka 50 g (lub jakiekolwiek inne mięso z zupy)

Ryż 30 g

Mała marchew, pół pietruszki, cienki plaster selera

odrobina masła

Wstaw torebkę ryżu do gotowania. Mięso umyj i ugotuj w niewielkiej ilości wody – żeby było szybciej i ekonomiczniej warto wykorzystać mięso z zupy (o ile np. poprzedniego dnia gotowaliśmy zupę). Warzywa umyj i pokrój drobno lub zetrzyj na tarce, dodaj do mięsa pod koniec gotowania. Następnie wyjmij mięso i pokrój w paski lub w drobną kostkę. Ryż połącz z warzywami i mięsem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz masło.

Przed podaniem można zapiec w piekarniku z odrobiną startego sera – ale wtedy nie zmieścimy się w 30 minutach ;)



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.